Survival of the ‘tappest’?

Posted on December 30th, 2009 by irene

Ik zal eerlijk zijn; deze Mary Missie begon niet zonder slag of stoot. Nee, geen gladde wegen en het is nog steeds vakantie, dus aan de files lag het dit keer niet. Sterker nog, ik stond heel netjes op de afgesproken tijd met mijn tapschoentjes (kent u ze nog, die kaartjes; ‘ik zeg niet wat we gaan doen, maar neem toch maar je zwemspullen mee!’) klaar op de afgesproken locatie tot: trriing (lees: ringtone Viva la vida van Coldplay). Aan de andere kant van de lijn maakte iemand mij voorzichtig duidelijk dat we de missie toch maar ergens anders gingen doen, aangezien deze ruimte iets te klein was, eindigend met zo’n hahaha, oepsie! opmerking. Goed, daar stond ik dan met mijn goeie gedrag. Tijd voor; diva gedrag. Ik mocht een taxi pakken naar de nieuwe locatie geheel op kosten van de Mary-missionarissen(?).

Eenmaal aangekomen, lichtelijk gefrustreerd, was het dan eindelijk tijd voor de nieuwe missie. Bij het zien van mijn Mary collega’s viel het pms-gedrag al vrij snel van me af en ruilde het zich zelfs in voor een melige mood. Aangezien de laatste vier missies ook allemaal zo leuk zijn geworden dankzij ons gegniffel, belooft het weer een heel leuk item te worden! We hebben echter wel voor het eerst een missie waarin het echt ieder voor zich is. Tot dusver was het allemaal heel vriendschappelijk met veel teamwork etc. Maar zondag ga je een heuse battle zien! Met een hoop hilariteit en knipogen, die zijn nog niet verdwenen!

Comments (0) Dec 30 2009

Mag ik even juichen?

Posted on December 28th, 2009 by irene

Ondanks het altijd gevreesde einde van de show, de (ik kan het bijna niet meer typen..) ‘Sing off’, door Willem omgedoopt tot zwanenzang, was het gister voor het grootste gedeelte toch echt wel een feestje. Hoogtepunt was uiteraard het ‘Mary-hoopje’ na onze Dolly Dots vertolking! We zijn nog steeds benieuwd hoe de regisseur op dat moment in z’n stoel zat. Maar een ander niet onbelangrijk deel van de avond was natuurlijk het feit dat ik met vlag en wimpel door naar de 5e live show ben! En dan al die veren van iedereen; Thom Hofmann die me tot zijn favoriet van de avond benoemt, twee lieve meiden die me buiten complimenteren met m’n leuke blogs, en last but not least, al die reacties steeds maar weer blijven komen op m’n telefoon, hyves, facebook, etc! U begrijpt wel, mijn avond kon niet meer stuk. Hierbij wil ik dan ook iedereen nogmaals heel graag bedanken voor de smsjes, het geduim, de toi toi toi’s en alle andere opstekers die me naar de volgende ronde hebben geholpen!

Comments (2) Dec 28 2009

Alvast bedankt!

Posted on December 26th, 2009 by irene

Het kan denk ik geen kwaad om iedereen die mijn naam naar 5200 smst, alvast even extra in het zonnetje te zetten. Ik vind het ongelooflijk lief dat jullie je helemaal blauw smsen (of eigenlijk groen, als we dan toch in de juiste sfeer willen blijven) in deze zware tijden! Ik hoop dan ook dat de moed na vorige week niet in de (zoals m’n vader altijd zegt) ‘bekende’ schoenen gezakt is, want dat is bij mij zeker niet het geval! Zingend en met opgeheven hoofd ga ik morgenavond dan ook graag op zoek naar iets wat ik niet vinden kan. Voor de mensen die geen idee hebben waar ik het over heb; aan mij morgen de eer om ‘I still havent’t found what I’m looking for’ van U2 te mogen zingen. En ik kan u vertellen; ik heb er heel veel zin in! Volgens mij wordt het een hele goede en wederom superspannende show. Ik zou zeggen; stretch de duimpjes van te voren en geef ze een goede warming up, dan zorg ik dat het keeltje goed verzorgd en ingezongen is!

Comments (1) Dec 26 2009

Gelukkig houd ik zo van zingen

Posted on December 21st, 2009 by irene

Ik begin opnieuw maar weer op de positieve tour, ik hoor tenslotte de hele dag al dat iedereen het zo fijn vond om me nog een keer te horen zingen. Weliswaar de tweede keer met samengeknepen billen, maar dat mag de pret niet drukken! Toch denk ik dat die sing-offs niet heel goed zijn voor het lichamelijke gestel. Ik vermoed zelfs dat de waarschuwingen die men vindt op de pakjes sigaretten ook zeer geschikt zijn als waarschuwing voor de ‘zwanenzang’. Ik werd door m’n lieve vriend al de sing-off veteraan genoemd! Heel leuk al die koosnaampjes, maar ik hoor toch liever net iets anders.. Ik hoop dat u het niet erg vind als ik volgende week maar 1 nummer zing. Het wordt dus weer lobbyen, flyeren en smsen geblazen! Eén voordeel; ik mag wel weer iets nieuws aan m’n garderobe toevoegen!

Comments (1) Dec 21 2009

Kort

Posted on December 20th, 2009 by admin

Ik ben best wel moe. Dus houd ik het kort, maar krachtig. Morgenavond ga ik m’n best doen om uit m’n dak te gaan, te knallen, ze in de bek te spugen en al wat niet meer! Maar ik ga er vooral heel veel plezier hebben. Hopelijk heeft u het thuis dan ook zodanig naar uw zin, dat u niet anders kunt dan dwangmatig met uw mobieltje IRENE te smsen naar 5200!

Ik wens u een plezierige zondagavond!

Comments (1) Dec 20 2009

The weather outside is frightful..

Posted on December 17th, 2009 by irene

Het was een mooie dag. Er lag overal sneeuw! Witte weilanden, bossen geheel ondergesneeuwd, het leek wel een sprookje! Wel een beetje jammer dat ik alles vanuit m’n kleine autoraampje heb moeten bewonderen. Want het zal niemand ontgaan zijn dat er vandaag ongeveer 600 kilometer file stond in ons ini-mini landje. En uiteraard heb ik daar op weg naar Hilversum wel iets van meegekregen. Met als gevolg dat ik iets te laat was voor de dans repetitie met Gerald. En dat terwijl ik voor het eerst in de live shows  een up-tempo nummer mag gaan zingen! Het is aan mij om met het kerst nummer van de jonge Bianca Ryan ‘Why couldn’t it be christmas every day’ jullie op het vrolijke kerstfeest voor te bereiden. Aan het nummer zal het in ieder geval niet liggen, ik word er al de hele week vrolijk van. ‘t Liefst zing ik het iedere keer keihard mee, maar helaas moet ik daar nog even een paar dagen mee wachten, mijn keeltje doet het nog niet helemaal (zo’n dagje Keulen is best koud). Afijn, eindelijk de kerstsfeer te pakken, dankzij m’n nieuwe liedje en die dikke laag sneeuw. Nu thuis nog. Er staat nog steeds geen kerstboom..

Comments (0) Dec 17 2009

Dank Dank Dank!

Posted on December 15th, 2009 by irene

Zoals de Paus altijd iedereen bedankt voor de blumen, bedank ik jullie voor de lieve reacties, jullie stemmen en en het vertrouwen in mij! Dat laatste is vooral heel gaaf omdat ik van te voren al berichten krijg, dat ik het vast heel goed ga doen! Terwijl het natuurlijk ook helemaal k** had kunnen gaan! Maar dat viel wel mee geloof ik, als ik m’n krabbels etc. moet geloven. Ik ga nog even verder met bedanken. Ik bedank het magische drankje van Pia, en de rest van het panel voor de mooie complimenten ofwel; veren. En niet te vergeten bedank ik heel graag Frits, die mij als 1e noemde, waarna ik heerlijk op de bank kon hangen! Helaas was het relaxen er snel van af, want daar stond ineens mijn carpool-maatje Bente in de sing off! Dat was even slikken, want het moge duidelijk zijn dat je na ruim twee jaar Tarzan en een half jaar ‘Maryen’ wel iets meer bent dan elkaars bijrijder, ik bied dan ook mijn excuses aan de emo-tv boycotters, want het was even janken geblazen.. En dan is het alweer dinsdag. En zitten we nog maar met z’n achten in de bus, zijn we ineens met acht man aan het repeteren. Vreemd hoor. Iedereen blijft ook maar 11 koppen tellen, zo van, zijn we compleet?? O nee.. wacht, het zijn er nog maar acht..

Morgen weer een vrolijke blog, beloofd!

Nog 5 nachtjes..

Comments (1) Dec 15 2009

giller de giller de gil!!!!

Posted on December 14th, 2009 by admin

Lieve mensen, morgenavond is erop of eronder. De meesten van jullie zullen weten dat ik morgen de klassieker Denk aan mij, uit The Phantom of the Opera mag zingen. Een prachtig nummer met een heerlijke hoge noot.. Tja, die noot, dat is al zo’n geval aan het worden. Zeker na een ochtend ‘Mary missie’ in een bootje in de vrieskou. Het stemmetje heeft heel wat te verduren gehad. Maar ik laat me niet kennen door een hoestje. Ik heb me al onderworpen aan de honing, terwijl ik dat helemaal niet lust (maar wel lekker in de muntthee!) en Pia heeft vanmiddag het recept van haar magische drankje gegeven, en ja we weten allemaal hoe zij zingt. Dat zit wel snor dus.Toch zal ik in m’n handjes knijpen als ik volgende week een toontje lager mag zingen! Als ik nog mag zingen.. Het wordt in ieder geval weer een top avond met prachtige nummers en een zenuwslopende resultshow, waarin ik hopelijk heel snel op de loungebank mag gaan zitten!

Bron: http://community.avro.nl/blogs/mary_irene/archive/2009/12/12/giller-de-giller-de-gil.aspx

Comments (0) Dec 14 2009

OZMP als excuus

Posted on December 14th, 2009 by admin

Als aanstormend Mary heb je het druk. Als je niet in de studio bent om te repeteren, is er wel weer een ‘Mary Missie’, of een interview dat gegeven moet worden. Zo ook vandaag. Bente en ik hadden een interview voor de Haagse Courant en zijn morgen terug te vinden in de Haagse oplage van het AD. De journalist had met ons afgesproken in Het Gouden Hooft. Gevaarlijk, want het bevindt zich midden in het centrum van Den Haag waar op dit moment de sale-borden weer uit het magazijn zijn gehaald. Afijn, na ruim een half uur kletsen over sing-offs, camera’s, zenuwen etc. had de journalist genoeg informatie en konden we onze eigen weg gaan. Bente wilde nog even langs wat winkeltjes. Er ging van alles door me heen: ja leuk! Doen we.. o nee, ‘k moet sparen.. Nou, alleen kijken dan.. Wacht, Banjer moet ook nog.. Voor ik ‘t wist liep ik door de Passage richting de winkeltjes. Winkeltjes aan m’n linkerhand, winkeltjes achter, voor en rechts van me. Dit gaat niet goed. Snel naar huis. En dan; zo’n aaaaaahhhh moment. Niet een AAAAAHHH! wat vreselijk, maar zo’n aaaaaahhhh koor dat je naar iets toe leidt. Een jas. Een veel te dure jas. Maar wat een mooie jas. En er staat een sale-sticker op! Maar nog steeds een dure jas. Ik denk. Denk nog maar een keer. Banjer. Stofzuigen moet ook nog! Naar huis. “Ik denk er nog even over na”! Prima, zegt hij, volgende week hangt hij er vast nog wel. Ik loop weg. En weer terug. Met een ruk pak ik de jas en geef hem aan de jongen achter de kassa. “Ik heb het verdiend! Ik stond in de sing-off! ” De jongen kijkt wazig. “Kijk aanstaande zondag maar, dan begrijp je precies wat ik bedoel.” En weg was ik. Met jas. Hij gaat stemmen, zegt ie.

Bron: http://community.avro.nl/blogs/mary_irene/archive/2009/12/09/op-zoek-naar-mary-poppins-als-excuus.aspx

Comments (0) Dec 14 2009

Joepie, ik mocht 2 liedjes zingen!

Posted on December 14th, 2009 by admin

Ik bekijk het maar even van de positieve kant zoals je zult merken. Maar ik kan u allen vertellen, de sing off is niet ons favoriete onderdeel van het programma. Het was dan ook even behoorlijk schrikken toen ik daar in resultshow alsnog in terecht kwam! Uiteraard, iemand moet naar huis en het gaat bij 8 van ons nog zeker komen, maar je hoopt zo dat je gewoon direct op die heerlijke lounge bank kan zitten. Afijn, Willem heeft me gered en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Het wrange is helaas dat je niet alleen naast een concurrent staat te zingen, maar iemand met wie het afgelopen half jaar een heleboel hebt samengewerkt en gedeeld. Met als gevolg dat je staat te juichen en te janken tegelijk..

Afijn, we gaan met goede moed verder en dat betekent dat er al weer nieuwe nummers op ons zitten te wachten. Het wordt wederom repeteren geblazen. U kunt aanstaande zondag pas weer aan de slag voor mij, door volop te stemmen! Waarvoor ik overigens iedereen nog wel hartelijk wil bedanken, dat jullie gisteren toch de telefoon gepakt hebben! Want al stond ik in de sing off, de eerste ronde heb ik wel zonder kleerscheuren overleefd! Ook alle smsjes, mailtjes, krabbels en andere reacties waren echt een hart onder de riem!

Ik zal maar weer gaan aftellen: nog 6 nachtjes…

Bron: http://community.avro.nl/blogs/mary_irene/archive/2009/12/07/joepie-ik-mocht-2-liedjes-zingen.aspx

Comments (0) Dec 14 2009