De laatste vlucht..

Posted on August 11th, 2011 by irene

We zijn ons in het Circustheater al een tijd bewust dat het einde van Mary Poppins steeds dichterbij komt. Zo zijn mijn ‘kleedkamer vriendinnetjes’ zo aardig geweest om een kraskalender van de maand augustus voor ons aan te schaffen, met het idee van; aftellen kan leuk en misschien zelfs nuttig zijn! Toch fijn als je 100.000 euro wint zo vlak voor je ww! Maar ook buiten de kleedkamer is men druk bezig met afscheid nemen. Een heus countdown-bord is onlangs opgehangen en de dames van de public-relations lopen ijverig rond met een mini-cam om de laatste impressies achter de schermen te kunnen laten zien aan ons miljoenen publiek. Van die dames kwam tevens het verzoek om een anekdote of herinnering op papier te zetten om te kunnen delen met datzelfde publiek. Ik ben er van overtuigd dat na anderhalf jaar Mary Poppins in Scheveningen, menig castlid een boek kan schrijven over dit avontuur. Maar dat werd ons niet gevraagd. Ik hou het daarom dan ook maar bij een anekdote.

Het was donderdagmiddag 2 juni. Een matinee voorstelling werd een hoogtepuntje voor de één, een dieptepuntje voor de ander. Midden in één van de vrolijkste liedjes uit de show, ontbrak plots onze Mary van de dag, Sophie bleek door haar enkel te zijn gegaan! Vanaf dat moment werd het voor mij heel spannend; IRENE, OMKLEDEN, NU! JE MOET NU OP! NU, NU, NU!!!!  Van het ene kostuum werd ik met een rotgang in het Mary kostuum gehesen en vliegensvlug omgetoverd in die vliegende dame. Dat was de ultieme ‘understudy test’ en ik moet zeggen, volgens mij is hij succesvol verlopen.

En nu is het alweer augustus en tel ik voor de zoveelste keer het aantal shows dat we nog mogen spelen. Noortje zal op zondag 28 augustus, rond 17:00 uur voor de allerlaatste keer over het publiek vliegen. Dat zijn nog 16 nachtjes en 17 uur . (de maandagen uiteraard niet meegerekend…) Mijn laatste vlucht als Mary zal zijn op dinsdag 23 augustus, over 11 nachtjes en 22 uur!

Het was me een waar genoegen te mogen staan in een warme productie als deze, maar na ruim 550 shows wordt het toch echt tijd voor een nieuw avontuur! En daar kun je weer alles over lezen op www.musical-fabriek.nl, een van de vele avonturen dat komen gaat!

Comments (6) Aug 11 2011