‘Lente kriebels!’

Posted on March 21st, 2012 by irene

Zoals een schoorsteenveger uit een vorig hoofdstuk ooit zei: ‘wind uit het Oosten, brengt mist in de nacht’, zo brengt diezelfde Oostenwind dit keer geen mist, maar zon! Heel veel zon. Gisterochtend om 06:10 uur is de astronomische lente van 2012 officieel begonnen. En daar krijgt iedereen toch een beetje de kriebels van.

De koeien die een hele winter lang op stal staan, alsof ze zes maanden in de spits in een metro in New York naar halte ‘Lente’ hebben gereden, vieren hun vrijheid in het heerlijke groene gras (ja ik ben me bewust van het pleonasme, of de tautologie, of wat het ook zijn mag, maar dat heeft deze poëtische blog nou eenmaal even nodig..), springend en hupsend als puppy’s of ander klein grut. De ruim zestig kinderen op de Musical Fabriek waar ik volop mee aan het oefenen ben om ze de eerste kneepjes van het musical-vak mee te geven, zijn drukker dan ooit, nu ze weten dat ze al bijna met zonder jas naar buiten kunnen!

Op het Haags Montessori Lyceum nemen we het lente gevoel wel heel letterlijk, waar ik samen met  musical-collega Gerlinde Vliegenthart en muzikale vriend Matto Kranenburg een groep leerlingen begeleid met de musical ‘Lente Kriebels’, naar een idee van de Broadway musical Spring Awakening. Een stuk over de ontdekking van liefde en sex, verwikkeld in 1891 en 2012, welke over 3 weken te zien zal zijn op het HML.

En dan is er nog een ander leven wezentje dat begint te kriebelen, op dit moment nog niet groter dan 20 centimeter, maar al volop in beweging in mijn buik!  Het is een van de dingen die de lente van 2012 zo extra mooi doet beginnen. Eind augustus verwachten we deze mini versie van mij (en zijn/haar papa natuurlijk), waardoor we de lente kriebels in het najaar lekker kunnen voortzetten!

Comments (5) Mar 21 2012