Sprakeloos

Turend naar een scherm dat zichzelf niet vanzelf vult, wacht ik op de juiste woorden die omschrijven hoe dankbaar ik ben. Dankbaar voor al dat eindeloze gestem van de afgelopen zeven weken, de reddingsvesten van Willem en niet te vergeten al jullie lieve reacties. Vooral na gisteravond kan het niet op! Het was een machtige ervaring en ik ben enorm trots op mezelf dat ik me tot de beste 4 van 1200 (!!) kandidaten mag benoemen, maar het was toch wel even slikken dat ik net voor de finale naar huis gestuurd word. De Noord-Hollandse nuchtere Irene was even verdwenen en deed half Nederland naar de tissues grijpen (als ik de krabbels, smsjes en maitjes moet geloven). Werkelijk waar verbijsterend hoe iedereen mij een hart onder de riem steekt, dat ga ik nog het meeste missen denk ik! En een andere vervelende bijkomstigheid is dat ik nu natuurlijk niets meer te melden heb. Het bloggen is over een week officieel voorbij hier, maar schijnbaar werk ik nogal op de lachspieren met mijn ‘columns’ (zoals ze tegenwoordig al zijn omgedoopt). Vandaar dat ik besloten heb gewoon vrolijk verder te gaan op m’n site www.ireneborst.nl. En natuurlijk beleef ik na Op zoek naar Mary Poppins ook nog heel veel avonturen, wellicht iets minder spectaculair, hoewel als ik het me goed herinner heb ik zelfs tijdens deze hectische periode over ‘het weer’ en over Banjer lopen bloggen en dat was volgens mij geen probleem. Maar zoals Willem al zei, hij gaat op de eerste rij zitten als ik de sterren van de hemel speel en ik hoop dat jullie er dan naast zitten. Of ik nou leading lady of derde boom van rechts ben, ik ben voorlopig niet van de planken af te slaan!

19 Comments

 1. Andrea Says:

  Hey Irene,
  Ja hier ook nog steeds onder de indruk van gisteravond, nog aan het nagenieten , kippevel en tranen .. jeetje wat deed je dat goed.!!
  En als je straks eens de sterren van de hemel gaat spelen, dan zit ik ( ws naast je ma) ook vooraan in de rij. !! en jij dan niet 3e boom van rechts of 2e van links maar in het midden met grote rol !! liefst hoofdrol !!

  Realiseer je je inderdaad wel ff dame dat je dik 1100 mary’s achter je hebt gelaten !! Nee dat is nog te snel om te bevatten. maar dat komt ook wel bij je binnen.
  Geniet nu van alles om je heen en laat het maar als een warm bad over je heen komen. Wat een lovende woorden van de jury gister, echt geweldig , ik zag je glunderen en dat pikt niemand meer van je af !!
  Leuk dat je door gaat me je leuke collums !! Echt leuk om te lezen.
  Volgende week zijn jullie als mary’s vast bij de finale en preciessssssss .. géén week heb je hoeven missen, elke week op de bune gestaan !! knap hoor ..

  hey geniet nog eens na en we gaan je volgen ..

  Groetjes Andrea :>)

  p.s ik had bij avro ook epistel geschreven, maar heel vaak komen daar de reactie’s niet goed door, dus kan zijn dat ie daar nog wel eens tevoorschijn komt !

 2. aafke Says:

  mooie wijze woorden meis en dat na gisteravond!

  xAafke.

 3. Karlien Says:

  Lieve Irene,
  Zoals Pia het zo mooi zei bij de allereerste liveshow, je bent echt een prachtige bloem die week na week haar mooie blaadjes liet ontdekken!Ik verheug me er al op om je in de nabije toekomst in het theater aan het werk te zien, want je bent een echte topper pur sang. Die hoofdrol, die komt er daar ben ik van overtuigd. Talent komt altijd bovendrijven.;-) Nog veel plezier en succes in alles wat je onderneemt en ik kijk uit naar je schrijfsels op deze site over Banjer en alles wat je maar wil, want ze zijn inderdaad heel erg leuk om te lezen!
  Veel liefs,
  Karlien
  xxx

 4. anneloes Says:

  Helemaal top!! Ik zit er hoor, op die eerste rij! Het afscheid was inderdaad super mooi gisteren. Geweldig om te zien.

  Heel veel succes met alles wat je gaat doen.
  xx

 5. Michiel Says:

  Lieve Irene,

  Toch heb je de juiste woorden weer weten te vinden.
  Op deze manier 4e worden van een grote groep potentiële Mary’s is op z’n minst spectaculair te noemen. Jij bent er één uit duizenden, echt waar!
  Wat jij hebt laten zien aan ons kleine kikkerlandje (en daarbuiten blijkbaar) heeft je tenminste een schat aan nieuwe belevenissen en een enorme schare nieuwe fans opgeleverd.
  Ook lijk je me een keiharde werker en met jou goedgevulde rugzak aan ervaring, gaan we jou zeker weten terug zien!
  Jouw goede voornemen om vrolijk verder te bloggen op jouw eigen site, lijkt me een strak plan, zeker doen!
  Talenten kun je ontwikkelen, maar bij jou komt het zo natuurlijk en puur over allemaal, het is bij jou gewoon aangeboren……FACT!!!
  Lieve Irene, graag zie ik jouw columns/blogs tegemoet, we blijven je volgen…..
  Tevens ga ik bij jouw eerstvolgende medewerking aan een theaterproductie graag naast Ome Willem zitten (op de eerste rij) zodat jij kunt laten zien wat hij heeft laten lopen! (dom, dom, dom)
  Graag zien we jou nog vele malen over de planken Banjer(en), om te beluisteren en te bekijken waar jij zo geweldig goed in bent.
  Irene, het ga je goed…..succes met alles, en tot blogs!!!

  Liefs Michiel en Noa

 6. Marjo Says:

  Het is wel even zoeken naar .comments’ voor de meesten,denk.Misschien kun je dat wat duidelijker laten opvallen,op je site.
  Anyway..Jammer dat je eruit bent,maar we vonden je geweldig en blijven je volgen,ben heel benieuwd wat je gaat doen,welke aanbiedingen je krijgt enz..
  Je hebt de nummers prachtig gebracht.
  ik hoor gefluister over doorgestoken kaart en het een en ander..Maar nu ik erover nadenk,kreeg Noortje wel steeds de mooiste nummers en hemelden ze haar en Sophie telkens de hemel in en was die o zo leuke Matthijs wel erg vaak in beeld gebracht (zodat Rosalie weer extra stemmen kreeg) Jij en Willemijn bijvoorbeeld hadden het veel moeilijker in de strijd..Maar goed,ik wens je super veel succes meid!

 7. Paulien Says:

  Irene,

  Je was geweldig, zoals altijd. Toch was er al sinds het begin geen hogere plaats dan het brons voor jou. Noortje gaat winnen. Dat weet heel Nederland. Sophie wordt door haar enorme fanbase 2e. Rosalie nu dus onverdiend 3e. Die 3e plek had ik jou gegeven. Je was week na week geweldig. En alleen maar omdat je misschien niet zo’n uitgesproken persoonlijkheid hebt als Sophie of Rosalie, werd dit niet opgemerkt door de jury. Je hebt de moeilijkste nummers perfect gezongen. Ik weet zeker dat ik jou nog ergens mag bewonderen. Misschien is een rol in de musical Wicked iets voor jou, als ie naar Nederland komt –> De kleur groen stond je goed, dus…! :D Veel succes met wat je ook gaat doen.

 8. thys vanderheide Says:

  Zondagavond zonder de kleur groen! Maar dat kan niet!

 9. Trudy Says:

  Lieve Irene,
  Vanmiddag nog met Virginia lekker geroddeld over jou, nou ja geroddeld? met liefde over jouw gesproken , want je hebt ons fantastisch spannende en mooie weken bezorgd. De kikker, de held van Mabel, zat zondag weer pontificaal voor de buis, helaas bracht hij dit keer geen geluk. Maar weet je, dat niemand zo mooi afscheid hebt genomen als jij, dit en al die weken daarvoor, zal kijkend Nederland nog met plezier aan terug denken.
  Irene mij maakt het niet uit wat je in het theater gaat spelen ik kom kijken, al moet ik zitten op de achterste rij!!! :)

  Groetjes Trudy

 10. Ilse Says:

  Lieve Irene,
  wat heb je het ontzettend goed gedaan gister!
  Echt balen dat je de finale helaas niet hebt gehaald, ondanks dat je van het scherm af knalde (bij mij in ieder geval wel :) ) , alhoewel 4e van alle kandidaten ook een topprestatie is!
  Blijf vooral doorgaan want ik geniet van je humor en je mooie stem!
  Liefs, Ilse

 11. Stephanie Says:

  Hoi Irene,
  echt zo jammer dat je er nu uit bent.
  Je was en bent geweldig en ik weet zeker dat er ook nog een hele
  mooie rol jouw tegemoet komt. En ook ik wil dan
  heel graag op de eerste rij zitten ;) .

  Veel succes de komende periode en hopelijk tot snel!
  Groetjes Stephanie

 12. Bert Says:

  Irene,
  .
  Een beter afscheid dan een staande ovatie kan je niet krijgen EN die heb je gekregen bij je slotlied. Dè waardering voor wat je hebt gepresteerd.
  .
  Het lied “Meidengrut” (je weet wel waarvan jij gaat blozen) heb ik al zo vaak herkeken en nog steeds is die vertolking door jou een heel grootse weergave van je kunnen. Ik hoop dat je deze & enkele video’s ook op deze site van je mag gaan plaatsen; zodat we lang(er) kunnen blijen genieeten van wat je hebt gepresteerd.
  .
  Je laat zien dat je het vak kent en dat (de woorden van Pia herhalend) je jezelf best mag vergelijken met ene Joke en ene Simone; en dat zijn niet de minste in het vak.
  .
  Ga ook solo optredens maken en ik weet zeker dat je zal uitgroeien tot een waar idool.
  .
  Maar eerst even goed uitrusten van deze slopende weken.
  .
  Heel veel sterkte in je verdere loopbaan.
  .
  Bert

 13. Meerten Says:

  Hoi Irene,

  Hier ook dikke tranen bij jouw afscheid afgelopen zondag. Ik kan niet goed beoordelen of Mary Poppins de rol voor jou zou zijn geweest, hoe geweldig die rol ook is, want wat dat betreft ben ik minder blij met een programma als Op zoek naar omdat je de artiesten zelden in de rol ziet waarvoor ze auditie aan het doen zijn. Maar je hebt laten zien dat je een top artiest bent met een humor die je bijna nooit bij Nederlandse artiesten ziet. Kortom, we hebben van je genoten en hopen je snel terug te zien.

  Veel liefs en succes, Meerten

 14. Erik Says:

  Lieve Irene,

  Volgens mij wil iedereen naar jouw komen kijken in het theater op de eerste rij naast Willem. Bescheiden als ik ben wil ik me wel opofferen voor een plaats op de tweede rij of desnoods net als Trudy op de achterste rij, moet ik wel een toneelkijker aanschaffen. Erwin heeft gezegd dat hij voor de hoogste kwaliteit gaat dus moet hij toch maar even met jouw gaan praten voor een andere mooie rol.

  Toi, toi, toi!

 15. selina Says:

  Lieve Irene,

  Ik vond je de afgelopen 7 weken helemaal geweldig! vanaf het begin ben je mijn favoriet geweest en je hebt het helemaal waar gemaakt.
  ik vind het echt heel jammer dat je voor de finale afgevallen bent, want ik vind dat je dat finale plekje dubbel en dwars verdient hebt!!!!
  maar zoals willem al zei, we gaan nog een heleboel van jou zien!
  en ook ik zit er bij op de eerste rij!! (ze mogen wel een nieuw theater ontwerpen met alleen maar een hele lange eerste rij volgens mij haha)
  Zet em op! jij gaat er helemaal komen!

  Liefs Selina

 16. Annemijn Says:

  Je bent een bloem die nooit verwelkt!

 17. Linda Says:

  Wow, wat een kanjer!!! Ook nu is het je gelukt om te raken! wat een prachtige column;-)!!! Hou vol, wij blijven je volgen en komen graag kijken als je de hoofdrol speelt (of 3e boom rechts of links)

  Groeten Linda & fam

 18. Melissa Says:

  Irene je was geweldig!

  Je laatste nummer was fantastisch en je kwam helemaal los. Ik hoop je snel ergens op de planken te vinden en je zal een geweldige rol vinden met jou talent :D
  Leuk dat je door blijft gaan op je eigen site, ik zal er regelmatig te vinden zijn om je te volgen.

  Liefs Melissa

 19. tiny en jaap Says:

  lieve irene,

  We vinden het heel jammer dat je er niet meer bij bent. Ik vond het heel bijzonder om bij een show te mogen zijn. Nu net de herhaling gekeken met maureen en noomi en krijg weer kippenvel en het doet me veel.
  we zien je vast terug bij een of andere show. liefs ome jaap en tante tinyRSS feed for comments on this post. TrackBack URLLeave a comment