Als blogjes konden blozen…

De trouwe lezers weten maar al te goed waarom deze titel zo goed bij deze blog past. Het schaamrood staat letterlijk op m’n kaken, als ik zie wanneer ik voor het laatst heb geblogged. Schandalig. Het lijkt bijna alsof er deze zomer niet zo bijzonder veel is gebeurd in mijn leventje. Ik geef toe, ik ben niet naar een ander continent geweest, laat staan over de grens. Ik had genoeg aan het Scheveningse strand en een goed boek. ‘We’ zijn geen wereldkampioen geworden, echt reden voor een feest der feesten was er daardoor niet. En tot mijn eigen verbazing ben ik inmiddels bezig met de derde cake. Is de verveling dan echt toegeslagen? Al die tijd iedereen in het ongewisse gelaten, omdat mevrouw te druk was met lezen en bakken? Niets is minder waar! Nou ja, al het bovenstaande is echt gebeurd uiteraard, (nu komt het ‘laat me het uitleggen’ gedeelte), maar als dat het enige was waar ik me deze zomer mee bezig heb gehouden, dan zou ik gillend gek zijn geworden. Nee, ik heb me samen met mijn vriend/partner/man beziggehouden met het opkalefateren van de huiskamer. Likje verf hier, schuurmachientje daar, zweetdruppeltje hier, rugklachtje daar, maar dan heb je ook wat. Een schitterende, naar verf ruikende, woonkamer! Velen van jullie zullen hier totaal geen boodschap aan hebben, de enige die er immers wonen zijn wij, en Banjer. De laatstgenoemde zal het echter ook weinig kunnen schelen, hoewel we ‘m ook niet horen klagen over z’n opgeknapte verblijf. Een andere leuke gebeurtenis deze zomer heeft echter betrekking op heel wat meer personen (en geen honden, naar ik weet). Zoals men misschien weet, regen, wind, sneeuw of hittegolf, Mary Poppins gaat natuurlijk te allen tijde door. Ook als Mary op vakantie is. Dan hebben we namelijk nog een Mary. En als Mary 2 er niet is, dan komt Mary 3 kijken. En nou wilde het toeval dat Mary 1 en 2 afgelopen periode tot twee keer aan toe allebei niet aanwezig waren. Na veel repetities met de nieuwe kindercast, was het dan eindelijk tijd voor het echte werk! De blauwe jas mocht aan, na ruim een jaar afkicken van het vliegen bij Tarzan, mocht ik weer. Hier heb ik anderhalf jaar naar toe gewerkt, en het was het dubbel en dwars waard! Wat heb ik ontzettend genoten en wat smaakt dat natuurlijk naar meer!Ik hoop dat door mijn nalatigheid in bloggen niemand in de psychische problemen is geraakt, ik ga mijn best doen om het volgende blogje voor de kerst te hebben gepost!

9 Comments

 1. bert Says:

  Als volger van je TWITTER had ik dit blog(je) zelf kunnen schrijven. Dus je geeft hierin niet echt veel nieuws aan (sorry voor dit negatieve reactie).

  Hoop toch dat je volgende blog niet voor Kerst zal zijn maar voor ALLERHEIGEN (1-11) (of eerder dus vóór dierendag)!

 2. Charlotte Says:

  Leuk!
  Zijn er foto’s van je als Mary? Ben benieuwd!

 3. Dana Says:

  Super leuke blog! Ik hoop je snel te mogen zien schitteren in het theater als Mary Poppins! ( Klopte die zin?! Haha!)

  Toi toi toi nog met alles wat je gaat doen! :-)

  xx

 4. Lisa Says:

  Super leuke blog om te lezen!
  Veel plezier in jullie “nieuwe” woonkamer en natuurlijk met MP!

 5. Eva Says:

  Nou, ik vind het wel een leuke blog, ookal wist ik als follower ook al veel. Als het dan eenmaal zo’n verhaal is, is het gewoon leuker om te lezen!

  Ik heb je trouwens gezien op het strand! (bij de kwartel). Durfde niet aan te spreken, heb ik wel spijt van. Mocht ik je nog eens tegenkomen dan doe ik het wel! Nogsteeds elke dag alert of ik je zie (of je huis), want ik woon dichtbij en mijn school is nu ook in de bloemenbuurt!

  Nou, ik hoop ook dat je weer snel een nieuwe leuke blog kunt maken en nog succes met Mary Poppins! Ik vond je in het ensemble heel leuk!

 6. Belinda Says:

  Hoi Irene,
  Gister naar MP geweest om 14.00 uur en ik pikte je er meteen uit in het esemble. Een vertrouwd gezicht in het circustheater! Mijn dochtertje wilde zo graag Noortje als MP en dat was ook zo. Maar ik hoop jou nog zeker een keer te kunnen zien als Mary! Vraagje:
  jij zit in het esemble en doet dus elke voorstelling mee (lijkt me) en als Noortje en Sophie niet kunnen ben jij dus Mary. Maar doet Sophie ook mee in het esemble of moet die elke voorstelling echt standby staan om elk moment Noortje te kunnen vervangen? Desnoods tijdens een voorstelling als er wat gebeurt? Die discussie hadden we op de terugweg met zijn allen namelijk.. Succes verder en het ga je goed!!!

 7. Michiel Says:

  Mary,”back in blogness”!!!

  He he, eindelijk weer een blog en wat voor één!!!
  Gelijk maar een lange, die je blogsaldo weer aardig heeft opgekrikt.
  Schaamrood op je kaken?…..Mooi rood is niet lelijk, zeg ik altijd maar.
  Maar schandalig is het zeker….!!!!(haha)
  Nee hoor, het is je vergeven….behalve van dat voetbal, die teleurstelling had ik eindelijk verdrongen…en dan begin jij er weer over… en dáár krijg ik nou psychische problemen van.

  Dus naast een voortreffelijke musicaldiva en columniste ben je ook nog eens een keukenprinses en een handige (M)Har(r)y. Waar haal je die energie vandaan…Rennen, springen, dansen, schilderen/klussen en dan ook nog eens zo gek zijn om 3 maal achteréén een cake te bakken? Tja, begrijpelijk om als vliegende Mary in de hogere sferen te blijven vertoeven, kun je niet anders dan je te vergrijpen aan de space-cake.(betrapt, haha).
  Was je net afgekickt na anderhalf jaar, steekt die vliegverslaving toch weer de kop op.

  Alle gekheid op een stokje, wij hebben je zien optreden en het was geweldig, wat een show!
  Maar, nog niet als Mary……dus bij deze een verzoekje:

  Eventjes 2 cake-jes bakken met de volgende ingrediënten: Een klein schepje suiker en een pilletje, daarnaast een hele berg van die space-troep….die doe je dan cadeau aan de lieftallige Noortje en Sophie….als zij dan eenmaal verkleeft zijn aan het plafond van het CT, dan ga jij even lekker knallen op dat podium. Waarschuw wel eventjes, dan bestel ik vast de kaartjes!

  Maarja….daar heb je het waarschijnlijk te druk voor, dus wens ik jou bij deze een heleboel toi, toi, toi’s voor de komende tijd.
  En voor je volgende blog, je bedoelde toch wel kerst van dit jaar? We wachten het maar weer geduldig af.
  Irene, het ga je goed…..en tot blogs!!!

  Liefs Michiel (ook namens Noa natuurlijk)

  O ja, en dan nog even dit:
  De eerste reactie, is dat niet dezelfde Bert ten tijde van “Op zoek naar Mary”?
  Altijd maar negatief….nou weet ik het zeker….het is Bert, kamergenoot van Ernie uit de Sesam-steeg.(altijd even knorrig) Bert, uit je frustraties eens lekker bij Ernie….die begrijpt je wel en neemt je wellicht ook nog eens serieus. Kun je tevens de groeten doen aan Kermit en Elmo?
  Kun je ook nog even aan Elmo zijn mail-adres vragen, die ben ik na langdurig mail-contact per ongeluk kwijtgeraakt. Bij voorbaat dank en de groeten aan de rest!!!

 8. Michiel Says:

  Sorry Irene,

  Helaas is dit de enige manier om Bert te bereiken.
  Bert, ik heb het mail-adres van Elmo inmiddels weer gevonden.
  Mocht je al driftig op zoek zijn geweest…het is niet meer nodig.
  Voor de andere Irene-fans, Elmo vind het heerlijk om aandacht te krijgen….dus bij deze zijn mailadres: elmosupercalifragilisticexpialidociousdon`tlikebertsomuch@sesamestreet.com
  Nogmaals, Bert bedankt voor de moeite!

 9. Erik Says:

  Het heeft even geduurd maar eindelijk heb ik het Mary Poppins avontuur ook meegemaakt, weliswaar niet op de eerste rij maar wel met Irene in de hoofdrol (met dank aan je fanclub). Nou weet ik weer waarom ik zoveel op je gestemd hebt bij OZNMP want het was top, Bert deed het trouwens ook niet onaardig ondersteboven hangend en gewoon doorgaan met zingen.

  De staande ovatie was wel verdiend!!!RSS feed for comments on this post. TrackBack URLLeave a comment