Hamvragen

Een van de vele vragen die ik afgelopen tijd niet geheel onterecht naar m’n hoofd kreeg, was natuurlijk; waar blijft je nieuwe blog? De belofte die ik maakte vóór de kerst nog iets te schrijven was uiteraard niet bedoeld voor kerstmis 2011.. Een excuses is hier dan ook zeker op zijn plaats. Niet dat het leven stopt of ondraaglijk wordt als men mijn hersenspinsels niet eens in de zoveel tijd mag lezen, die onmisbare verantwoordelijkheid is misschien wat overdreven. Echter kan ik goed begrijpen dat er een leegte kan ontstaan na een gemiddelde van 1 à 2 blogjes in de week, nog afbouwend naar 1 per maand, naar ineens 8 maanden niets! Ik stel me zo voor dat dat moet voelen als de allerlaatste aflevering van Friends, lang geleden, toen Veronica nog Yorin was. Het was mijn kleine verslaving, een half uurtje te hard lachen, tranen met tuiten, endorfine, serotonine-’snuivend’, intens genieten. Nu rest het ons te vermaken met de dvd-box, of de herhalingen.

Terug naar de hamvragen. Want er gaat er nog één de ronde. Wat ga ik toch na het grote avontuur genaamd Mary Poppins doen?? Is een vraag die me al een tijd achterna zit en dat terwijl we nog steeds in volle gang bezig zijn in het Circustheater! Het moge duidelijk zijn dat ook mij deze vraag bezig houdt, want zoals dat overal in de natuur gaat, werkt het ook zo in het theater; het oude moet plaats maken voor het nieuwe. Over deze vraag der vragen kan ik voorlopig het volgende kwijt; ik verkeer vooralsnog in een staat van onwetendheid op dit gebied. Dat klinkt onzeker en soms beangstigend, maar het biedt ook een heleboel mogelijkheden. En dat laatste brengt mij bij het volgende (luxe-) probleem; alles kan als jij het laat gebeuren! Met andere woorden, er zijn zoveel  ’dingen’  die mij intrigeren, aanspreken en wat ik ontzettend leuk vind om te doen, dat het me soms duizelt. Genoeg om over na te denken dus, ik zal hier dan ook zeker op terug komen. Wanneer? Voor mij een weet, voor jullie een (ham)vraag!!

3 Comments

 1. Gaby Says:

  Friends is de perfecte metafoor, Irene! Heerlijk blogje, ik kijk uit naar antwoord op de (ham)vraag… Iets met een slagerij? ;) xx Gaby

 2. claudia ma Says:

  Weer een goed stukkie meisie! En zo is het maar net ! Lekker lachen, positief in het leven staan, en dan kan inderdaad alles gebeuren! Liefs ma. Xx.

 3. Michiel Says:

  Hey Marietje,

  Alles kan als jij het laat gebeuren……gelukkig heb je deze stelregel ook nog weten toe te passen, door weer eens je beste beentje voor te zetten en werkelijk waar te bloggen!
  Maargoed, excuses aanvaard bij deze. Natuurlijk is het leven niet ondraaglijk of is het einde daarmee nabij als jij niet blogd…..maar veel erger is het, als jouw fans je vergeten…dat kan natuurlijk ook, “als jij het laat gebeuren”…hihi.
  Nee hoor maak je geen zorgen, je hebt een onuitwisbare indruk gemaakt op velen en dit door slechts de sterren van de hemel te spelen!

  Ja inderdaad….de vraag wat je na het MP avontuur gaat doen, is natuurlijk wat een ieder interesseert…….
  Weer een nieuw avontuur in de musical business of gewoon een real-life “Nanny” worden en je volledig storten op je gezinsleven. Maarja, ik wil natuurlijk niet overkomen als “Moeke Borst”…..die waarschijnlijk dolgraag Oma wil worden van potentiële ini-mini musical-sterretjes. Ga ik hiermee te ver?(gaat me natuurlijk niets aan) Oops….ik liet het zomaar gebeuren! (tja alles kan als jij….. en die vervelende biologische klok ook…..)
  Dus ja……voor jou een weet…..en voor ons een vraag!

  Alle gekheid op een stokje, Irene go for it!
  Wat je ook gaat doen na MP, alle toi, toi, toi’s toegewenst!
  Wij wachten rustig op je volgende blog….al is het in tijd gezien…..uhmmm….9 maanden lang? Voor ons blijft het een “hamvraag”!

  Groetjes MichielRSS feed for comments on this post. TrackBack URLLeave a comment