Er is nieuws!!

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan Mary Poppins. Nu is dit geen nieuws meer, want wie niet onder een steen heeft gelegen heeft de spotjes op tv en die grote gele sticker over het hoofd van Noortje Herlaar op het Cicustheater wel gezien. Maar waar veel mensen wel al sinds de vorige blog op hebben zitten te wachten is die ene hamvraag die maar niet beantwoord werd. Na ruim anderhalf jaar tappen, vliegen en hele lange woorden zingen is het hoog tijd voor: de Musical-Fabriek! Vanaf september  2011 ga ik kinderen vanaf 6 jaar  alle kneepjes van het musical vak leren; zingen, dansen, acteren, alles komt aan bod! De Musical-Fabriek is een zelf opgezet project dat vooralsnog gevestigd zal zijn in Alkmaar en Den Haag. In Alkmaar heb ik mijn oude basisschool weten te ‘strikken’ om de gymzaal te mogen gebruiken en wat is er nou leuker dan een trip to memorylane op een school die nauwelijks iets veranderd is? Natuurlijk, er zijn twee keer zoveel klassen, dus de school heeft moeten uitbreiden, maar de charmes van dit prachtige oude gebouw zijn heel goed bewaard gebleven en het was dan ook echt een genot om weer even terug zijn! Den Haag is nu al een aantal jaar mijn woonplaats dus is het alleen maar logisch dat ik ook daar een Musical-Fabriek opstart. Wie weet wordt het een doorslaand succes en sta ik volgend jaar ook wel in Urk of iets dergelijks! Uiteraard blijft het volgend jaar niet bij lesgeven alleen. Met de vrije tijd die ik dadelijk na Mary Poppins iets meer hoop terug te vinden, heb ik ook veel uitvoerende plannen te voltooien. Daar later meer over! Neem ‘s een kijkje op mijn (bijna geheel, met dank aan: Manomedia) zelf gemaakte website: musical-fabriek.nl!

2 Comments

 1. Michiel Says:

  Hey Irene,

  Inderdaad, aan alle grote avonturen komt een keer een einde.
  Maar, na jou inmiddels een beetje te hebben leren kennen….boor je dan zelf weer een nieuw avontuur aan.
  Na ruim anderhalf jaar te hebben ge-Maryed….Mary voor….Mary na…tja, dan kom ik ook opeens tot de conclusie, dat ik ruim anderhalf jaar (actief) fan ben.
  Ik vind het een geweldig idee van je, om op geheel eigen wijze te ondernemen. Ook je zelfgemaakt website ziet er prima uit. Ik zal Noa eens vragen of zij ook is te “strikken” voor jouw musicallessen. Momenteel is ze actief in het genre “streetdance”, dus wellicht een kleine overstap naar jouw type danspasjes. Urk? Goed idee…naar horen zeggen; op de TROS na, de grootste familie van Nederland….dus gaan velen honderden broertjes en zusjes snel overstag…om ook de lessen te volgen. Ook weer een nadeel bij een uitvoering wellicht…..een zaal is maar slecht te vullen met 2 ouders….en een paar Opa’s en Oma’s.
  Alhoewel, wel een paar honderd ooms en tantes natuurlijk!

  Wat rest mij nog te zeggen, ik weet inmiddels dat het wensen van “succes” in plaats van een hoop toi’s niet de gebruikelijke term is in de musical-bussines…..dat het wellicht juist ongeluk brengt….Maar toch, hoop ik van harte dat jouw onderneming een “groot succes” wordt. Enfin, evengoed een hoop toi, toi, toi’s toegewenst!!!

  Groet Michiel

  P.S. Lessen voor kinderen vanaf 6 jaar oud…..heb je ook plaats voor kinderen vanaf een jaar of….31? :-)

 2. Limburg3rt Says:

  Ziet er leuk uit allemaal, maar wat moet iemand nou in godsnaam in Urk?? Off all places?? maar succes met de musical! :)RSS feed for comments on this post. TrackBack URLLeave a comment