De laatste vlucht..

We zijn ons in het Circustheater al een tijd bewust dat het einde van Mary Poppins steeds dichterbij komt. Zo zijn mijn ‘kleedkamer vriendinnetjes’ zo aardig geweest om een kraskalender van de maand augustus voor ons aan te schaffen, met het idee van; aftellen kan leuk en misschien zelfs nuttig zijn! Toch fijn als je 100.000 euro wint zo vlak voor je ww! Maar ook buiten de kleedkamer is men druk bezig met afscheid nemen. Een heus countdown-bord is onlangs opgehangen en de dames van de public-relations lopen ijverig rond met een mini-cam om de laatste impressies achter de schermen te kunnen laten zien aan ons miljoenen publiek. Van die dames kwam tevens het verzoek om een anekdote of herinnering op papier te zetten om te kunnen delen met datzelfde publiek. Ik ben er van overtuigd dat na anderhalf jaar Mary Poppins in Scheveningen, menig castlid een boek kan schrijven over dit avontuur. Maar dat werd ons niet gevraagd. Ik hou het daarom dan ook maar bij een anekdote.

Het was donderdagmiddag 2 juni. Een matinee voorstelling werd een hoogtepuntje voor de één, een dieptepuntje voor de ander. Midden in één van de vrolijkste liedjes uit de show, ontbrak plots onze Mary van de dag, Sophie bleek door haar enkel te zijn gegaan! Vanaf dat moment werd het voor mij heel spannend; IRENE, OMKLEDEN, NU! JE MOET NU OP! NU, NU, NU!!!!  Van het ene kostuum werd ik met een rotgang in het Mary kostuum gehesen en vliegensvlug omgetoverd in die vliegende dame. Dat was de ultieme ‘understudy test’ en ik moet zeggen, volgens mij is hij succesvol verlopen.

En nu is het alweer augustus en tel ik voor de zoveelste keer het aantal shows dat we nog mogen spelen. Noortje zal op zondag 28 augustus, rond 17:00 uur voor de allerlaatste keer over het publiek vliegen. Dat zijn nog 16 nachtjes en 17 uur . (de maandagen uiteraard niet meegerekend…) Mijn laatste vlucht als Mary zal zijn op dinsdag 23 augustus, over 11 nachtjes en 22 uur!

Het was me een waar genoegen te mogen staan in een warme productie als deze, maar na ruim 550 shows wordt het toch echt tijd voor een nieuw avontuur! En daar kun je weer alles over lezen op www.musical-fabriek.nl, een van de vele avonturen dat komen gaat!

6 Comments

 1. Leonie Says:

  Ik ben zooooo blij ;) me moeder toch over kunnen halen dus ik
  Mag bij je allerallerlaatste vlucht zijn !! =) toitoitoi en vooral heel veel plezier!! , tot dan ! X

 2. Marsha Says:

  Lieve Irene,

  Ik kan mij die bewuste show van 2 juni nog erg goed herinneren. Ik ben zo blij dat ik niet naar je geluisterd heb de dag ervoor. Jij adviseerde mij lekker naar het strand te gaan. Maar ik koos er toch voor om een showtje Mary te pakken. 
  En of je de understudy test heb doorstaan. Meteen vanaf het eerste nummer, Vogelvoer, bezorgde jij mij weer kippenvel. 

  Ondanks dat ik 3 augustus al afscheid heb genomen van mijn Marietje, ben ik stiekem toch wel blij dat ik nog een keer van jou mag genieten. Ik neem wel wat extra tissues mee…:’(

  Ik tel met jullie mee af. Geniet van de laatste dagen. 

  Liefs, 
  Marsha

 3. Bert Says:

  Irene,

  Heeft Willerm zijn belofte al ingelost? En wat was zijn reactie?
  ZoNeen : Dan heeft ie nog kort de tijd om die belofte alsnog in te lossen.

  Bert

 4. claudia ma Says:

  Hallo irene jammer dat wij er niet bij kunnen zijn.maar ik weet zeker dat het weer genieten wordt voor iedereen!geniet ervan meisie en weet dat we aan je denken. Ik zit de laatste dagen vaak aan je liedje te denken,alles kan als jij het laat gebeuren.lieve groetjes van je ma en pa XXX

 5. Natas Says:

  Hoi Irene,

  Ik was er gister bij. Je was werkelijk fantastisch! Wat een stem! Ik heb ontzettend genoten.
  Weet je al wat je nu gaat doen? Heb je al een nieuwe rol te pakken?

  Veel liefs,

  Natas

 6. Michiel Says:

  Hey Ireentje!!!

  Zo, dat is een tijd geleden!
  Was weer even benieuwd wat jou vandaag de dag bezighoudt.
  Inmiddels is Mary Poppins toch echt in de geschiedenis boeken opgenomen, dus zul je jouw werkdagen inmiddels wel heel anders invullen.

  Hoe gaat het met je musical-fabriekje?
  Al wat geproduceerd? Zijn er inmiddels al wat talentjes ontdekt?
  Of…… do you still haven’t found what your looking for!!!

  Ja, elke keer als ik dat mooie nummer van U2 hoor…..moet ik aan jou denken.
  Je stem heeft bij mij onuitwisbare sporen achter gelaten. Dat geeft ook niet, want het was werkelijk waar…..een genot om naar te luisteren. Dat zal ik nooooit vergeten….!!!!

  Wat ik echter wel bemerk….is dat je site er een beetje….verlaten uit ziet.
  Dan zeg ik, lieve Irene….laat eens iets van je horen…..
  Dat geeft mij ook een beetje inspiratie…om erop te reageren natuurlijk. :-)

  Enfin, het is aan jou……
  Ik hoop van harte dat alles lukt en slaagt waar je mee bezig bent…..toi, toi, toi!!!

  Liefs Michiel (nog steeds vader van Noa)RSS feed for comments on this post. TrackBack URLLeave a comment