Sterren op het Station: update!

‘Musicalartiesten zingen voor Filipijnen op Station Haarlem’

Opbrengst naar particulier initiatief van Nederlanders op de Filipijnen.

Op maandag 2 december zal er in de monumentale wachtkamer van station Haarlem een bijzonder benefiet plaatsvinden. De opbrengst van het vierde concert van Sterren op het Station zal dan namelijk ten goede komen aan de getroffen gebieden op de Filipijnen. Gerlinde Vliegenthart en Irene Borst verzorgen deze avond als solisten, maar niemand minder dan Ron Link en Danny Houtkooper hebben hun medewerking ook toegezegd.

Dat zich een grote ramp heeft voltrokken na orkaan Yolanda is iedereen inmiddels duidelijk. Maar waar voor miljoenen Nederlanders met het zien van de beelden de ramp voorbij is, zitten miljoenen Filipijnen er nog vele maanden, zo niet jaren in. De benefietavond zal ten goede komen aan een particulier initiatief van Paul en Hans Cornelissen die reeds 25 jaar op de Filipijnen wonen. Hun bedrijf Far East Furnitures en Nurture the Children Foundation zijn ongeschonden uit de storm gekomen, daarom hebben ze hun infrastructuur en werknemers ingezet om hulp te bieden aan de gebieden dit het hardst nodig hebben.

Bezoekers worden deze avond getrakteerd op vier topartiesten uit de Nederlandse musicalwereld. Irene Borst was onder andere te zien als Jane in Tarzan, Gerlinde Vliegenthart speelde onder andere Fantine in Les Miserables, Danny Houtkooper zingt avond aan avond in de André Hazes musical Hij gelooft in mij en Ron Link werd bekend als Tarzan in de Disney musical in Scheveningen.

Kaarten kosten € 15 euro. Dit is genoeg om bijvoorbeeld 10 mensen één dag te voorzien van de eerste levensbehoeftes: Eten, medicijnen, zeep, tandpasta en kaarsen. Maar niet alleen wordt gekeken naar wat nú nodig is. Ook gereedschappen en materialen zijn hard nodig om huizen, boten, vissersnetten weer te repareren om zo weer snel op eigen benen te kunnen staan.

Het concert is in samenwerking met de vaste leveranciers van Sterren op het Station die hun diensten deze avond gratis leveren: Salsamotion (perron 3a), Muziekhandel Alphenaar, Pianostemmer Jan Dupont en Ticketscript.

Muzikale begeleiding: Thera Hoekstra (Viool) en Arthur Postma (Vleugel)

Reserveren via www.sterrenophetstation.nl

No Comments

No comments yet.

Leave a comment