Bio

Irene Borst werd geboren op 7 november 1983 te Alkmaar. In deze stad is ook haar passie voor theater gegroeid. Al vanaf kleins af aan werd iedere gelegenheid aangepakt om op het podium te kunnen staan. Van de playbackshow op het ‘zomer timmerdorp’ (de JOL!), tot de musicals op de middelbare school waar aan vele producties heeft meegedaan.

De passie groeide verder in Amsterdam waar Irene op de Frank Sanders Akademie les kreeg van o.a Petra Laseur, Marjolein Touw, Peter Faber, Margot Giselle, Trudy de Jong en uiteraard Frank Sanders zelf. Daar heeft ze een aantal solo projecten mogen maken en met haar medestudenten in de afstudeer  voorstelling  ‘All the Way’ (The full Monty) en als postacademisch project in het stuk ‘Les Liaisons Dangereuses’ meegedaan.

Na de opleiding groeide de passie dan eindelijk tot haar beroep. Na een aantal kindervoorstellingen zoals het Sprookjesfeest in de Efteling en De Winx Club on Tour Show, kwam Irene met de musical Tarzan terecht in het grotere werk.  Daar mocht ze als ensemble lid aan de lianen slingeren als aapje en heeft ze meerdere malen de rol van Jane mogen vervullen.

In Avro’s Op zoek naar Mary Poppins eindigde ze op de vierde plek, waarna ze in de gelijknamige musical belandde als understudy van de beroemdste nanny ooit.

Sinds 2011 jaar is Irene zich gaan richten op freelance projecten, waaronder haar eigen Musical Fabriek, musicallessen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ook houdt ze zich als artistiek begeleider bezig met diverse (musical) theater projecten zowel in het basis als in het voortgezet onderwijs én geeft ze (privé) zanglessen aan jong én oud.